13 vuotta Länsi-Uudenmaan Classic-ajoja sekä yhdistyksen alkuvaiheita.

Silloin 50-luvulla ei ollut varaa toteuttaa kaikkia haaveitaan, joista yksi oli osallistuminen Päijänne-ajoihin. Asia hautautui elämän muiden asioiden alle, muistuttaen kuitenkin olemassa olostaan säännöllisesti. Vuonna 2002 se sitten muuttui todeksi, ajon nimenä tosin Classic-Päijänne.

Ystäväni Mauritz Akkasen kanssa kannustimme muitakin lohjalaisia moottoripyöräharrastajia mukaan. Vuoden 2003 ajoihin pidimme Mauritzin kanssa "preppaustilaisuuden" Unto Satulin (Konehuolto Unto Satuli Ky) tiloissa ja siitä se lähti.

Ajo ajettiin 26.6.2003 ja lohjalaisia oli mukana allekirjoittaneen ja Mauritzin lisäksi Heikki Ahlgren, Lauri Mellin, Antero Pohjola, Henry Immonen ja Rauno Erolahti eli siinähän ne, 7 veljestä.

Allekirjoittanut osallistui myös asu- ja ajoneuvokilpailuun. Hävisin Kalevi Heikkiselle, joka oli mukana LIDO merkkisellä mopolla. Tämä "häviö" oli sikäli onnekas tapaus, että mieleen tuli ajatus perustaa oma kerho.

Nyt tuo ajatus on muuttunut yli 50 jäsenen kerhoksi, nimeltään Nostalgiamotoristit. Kerholla on oma kerhohuone, omat nettisivut, vuotuinen kokoontumisajo, kesäiset keskiviikkoajot ym. Jäsenet osallistuvat myös VMPK:n ja muihin kokoontumisajoihin ympäri maan. Tämän vuoden oma Länsi-Uudenmaan Classic-ajo, järjestyksessään jo 13. ajetaan 18.7.2015.  Ensimmäinen ajo ajettiin 29.7.2003.

Kiitos kuuluu kaikille "seitsemälle veljekselle", jotka ovat jaksaneet puurtaa asioiden eteen, unohtamatta pitkäaikaista sihteeriämme, Jouko Ahosta. Menestystä on tullut myös entisöiti-puolella, kiitos Rauno Erolahden, joka on todella kova Triumph-osaaja.

Yhdistys kerää moottoripyöräilyn historiaa haastattelemalla paikallisia motoristeja, jotka ovat harrastaneet asiaa jo 50-luvulla ja miksei aikaisemminkin.

Vaikka me ikäännymme, voimme vielä naytää ja kertoa seuraaville motoristi-polville, millaista se oli kun me olimme nuoria.

Tavoitteena olisikin löytää uusia, nuoria harrastajia joukkoomme. Näin voisimme säilyttää ja siirtää tuleville motoristeille tietoa menneen ajan moottoripyöräilystä ja siihen liittyvästä kulttuurista. 

Uolevi, yksi veljeksistä.